Gremo skupaj v visokogorje:

TOLSTA KOŠUTA (2057m)                        L
11. 9. 2021

Zaradi trenutne koronske situacije sva se z Ines odločila, da izpeljeva to tradicionalno akcijo kot enodnevno turo v pogorje Košute in doživeli smo nepozabni dan.

Po jutranjem zboru v Vižmarjih se nas je 11 udeležencev zapeljalo skozi Tržič, Jelendol in vse do parkirišča pod pl. Spodnjo Dolgo njivo. Obetal se je lep dan in pogumno smo zastavili korak mimo pl. Sp. Dolga njiva in naprej. Po neoznačeni, a lepo uhojeni stezi smo se vzdolž državne meje povzpeli na vrh Tolste Košute. Ker je bilo časa na pretek, smo si na zelenici na vrhu privoščili daljši počitek: na suhi travi in toplem soncu smo pospali kot sardine ;o). Kasneje smo mimo naravnega okna prečili vzdolž grebena še na zahodni vrh. Lepi razgledi so pritegnili naše zanimanje. Sestopili smo nazaj preko glavnega vrha; med sestopom smo se povzpeli še na bližnji Plešivec (1801m), s katerega se lepo vidi greben Košute. Na pl. Sp. Dolga njiva smo si privoščili nekaj dobrot iz njihove dobre kuhinje, vse skupaj pa zabelili še z nekaj pesmimi ob zvokih kitare. Zadovoljni smo sestopili do avtomobilov in se odpeljali proti domu.

Tudi tokratno druženje v tej tradicionalni akciji je zelo lepo uspelo. Lahka tura, primerna za širši krog udeležencev, ter lepo vreme je omogočilo spet eno tistih popolnih nepozabnih tur.

 

Vodja ture:

Andrej Stuchly

 

Foto

Lily