Goli vrh                     
30. 4. 2022

Za pomladno turo smo si izbrali vrh na Jezerskem in od blizu pogledali v globoko zasneženene severne stene naših znanih Grintovcev. Na lep sončen dan se je naš Goli vrh izkazal kot izreden razglednik in kot tak za zelo dobro izbran cilj.

Udeleženci smo ob sedmih zjutraj s tremi avtomobili krenili iz Ljubljane ter se zapeljali na Jezersko v dolino Ravenska kočna do glavnega parkirišča za Češko kočo. Od tu se nas je enajst udeležencev in en pes napotilo proti Jenkovi planini. Obetal se je lep dan in ker tudi tura ni dolga, smo si privoščili bolj udoben tempo. Na Jenkovi planini smo si vzeli nekaj več časa za slikanje in občudovanje tamkajšnjega planinskega stana. Nadaljevali smo po novi široki gozdni cesti daleč na avstrijsko stran, nato pa se tam po markirani poti povzpeli proti vrhu z vzhodne strani. Lepa mehka pot se kar strmo vzpenja v smrekovem gozdu, kjer smo se malo tudi izogibali snežanih zaplat. Na avstrijskem predvrhu smo si vzeli čas za malico in naredili daljšo pavzo, saj smo bili sami in smo imeli vrh takorekoč zase.

Sestopili smo mimo glavnega vrha s križem po običajni grebenski poti nazaj na Jenkovo planino in naprej po poti vzpona do parkirišča v Ravenski kočni. Pred povratkom domov smo se ustavili še pri jezeru, kjer smo zaključili to res navdihujočo in uživaško turo.

Vodja ture:

Andrej Stuchly

LILY Album