POHODI od 02.10,2021  dalje

 

KALUDER (1980 m)

Kaluder je zadnji vrh v grebenu, ki se nadaljuje z Velike Babe nad Dupeljskim jezerom proti severu. Pod njegovo vzhodno steno leži planina Za Črnim vrhom, na zahodni strani pa se njegova pobočja spuščajo v dolino Lepene.

DATUM: sobota, 2.10.2021

Pristop in sestop na Kaluder potekata tudi po lahkem do zahtevnem brezpotju z nekaj strmimi odseki. Izlet je primeren za tiste z dobro kondicijo in vajene gibanja v visokogorju. Zmerne hoje bo za približno 8 ur. Posebna tehnična oprema ni potrebna.

ODHOD IN PREVOZ: sobota, 2. 10. 2021 ob 5.30 uri zjutraj iz Ljubljane.

Peljemo se kot običajno z osebnimi avtomobili čez Vršič v Trento. Izhodišče je v dolini Vrsnika.

OPREMA: vremenu in letnemu času primerna obleka in obutev ter malica in pijača iz nahrbtnika. Ne pozabite še na planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2021.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: obvezne so prijave na 041 600 678 (Katja).

IZLET VODI: Katja Kadiš, vodnici PD IMP Ljubljana.

 

DATUM IZLETA:

sobota 09. oktober 2021

Nemške glave ( 1597m)

 

VODJA:

Urša Pogačnik                    

 

ODHOD:

7:00

ZBORNO MESTO:

Končna postaja avtobusa mestnega prometa št. 1 Vižmarje  oz po dogovoru

VRSTA PREVOZA:

Osebni avtomobili – lastni prevoz

ZAHTEVNOST POTI:

Delno zahtevna neoznačena pot

DOLŽINA HOJE:

Hoje je za cca 4 ure

OBVEZNA OPREMA:

Običajna vremenu primerna pohodniška oprema

MALICA IN PIJAČA:

Iz nahrbtnika

 

OPIS POTI:

Nemške glave so mejna gora med Slovenijo in Italijo z izhodiščem na mejnem prehodu Predel. Z vrha je lep razgled na steno Jerebice, katere vrh je visoko nad nami. Lepo se vidijo tudi Jalovec, Mangart in Rabeljska dolina.

Na vrh se bomo povzpeli z italijanske strani. Sledili bomo slabo ohranjeni vojaški tovorni poti, ki se dviga ob grapi Predelskega potoka. Lahko bomo opazovali ostanke zaklonišč in skromnih bivališč avstrijske vojske iz prve svetovne vojne. Najvišji vrh je zadnji v verigi, s krasnim razgledom na ostenje Jerebice. Sestopili bomo po poti vzpona.

 

ROKOVNJAŠKA PLANINSKA POT – njen južni del

Sobota, 23. oktober 2021

 

Leta 1998 so odprli 58 km dolgo Rokovnjaško planinsko pot. Ima 13 kontrolnih točk (tokrat jih bomo odkljukali 7), kjer so vpisne knjige in žigi. Pot, ki se imenuje po rokovnjačih (t.j. dezerterjih iz vojaških služb in vojaških beguncih, ki so se pojavili v 18. stoletju. Neke vrste razbojnikih, za katere sta bila edina vira preživljanja ropanje in kraje pri okoliških kmetijah.), večinoma poteka po mejah občine Lukovica, kamor spada tudi Blagovica.

KDAJ:           v soboto, 23. oktobra 2023

KAM:            naš cilj je hoja po južnem delu Rokovnjaške planinske poti, ki večinoma poteka po kolovozih ter gozdnih poteh. Zmerne hoje bo približno 7 ur. Tura je tehnično lahka, primerna za dobro uhojene planince.

ODHOD:       prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Udeleženci bomo iz Ljubljane odrinili ob 7.30. uri. Peljali se bomo proti Lukovici in del avtomobilov (ter planincev) pustili pod vasico Gradišče. Večino avtomobilov bomo nato odpeljali na Trojane, kjer nas bodo na varnem počakali nekoliko nad parkiriščem s krofi.

POTEK:         Z Gradišča se bomo čez Gradiški grič in mimo Gradiškega jezera, Vinj in Negastrna povzpeli na Limbarsko goro, kjer si bomo oddahnili in nabrali moči za spust proti Golčaju ter najlepši del poti, ki nas bo po pravljičnem gozdu vodila na Reber. Z Rebri se bomo spustili proti Trojanam.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z dobrim podplatom. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, na koncu ture pa se bomo na Trojanah nagradili s krofi.

OPOZORILO: Izleta naj se udeležijo le udeleženci brez kakršnihkoli bolezenskih znakov, t.j. simptomov okužbe dihal, ne kašljajo in nimajo povišane telesne temperature. Vsak udeleženec izleta je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.

 

VODSTVO:   Vodja ture je VPZS PD IMP Ines Rutar, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 041 270 115.

 

Text Box:

NEZNANO 2021

 

TEŽAVNOST:
Lahka pot

PRIMERNOST:
Za vse člane društva z dobro voljo

OPIS POTI:
Zapeljali se bomo mimo Nove Gorice in nadaljevali proti Tolminu. Tu nas bo sprejel domačin in nas popeljal po nam neznanih krajih.

Po opravljeni poti se bomo zapeljali na novo lokacijo, kjer nas bo čakalo skromno kosilo.

 PREDVIDENI ČAS HOJE:
Za ogled bomo rabili 3 - 4 ure lahke hoje.

 ZBORNO MESTO:
V soboto, 16.10.2021, ob 650 na parkirišču TC VELO  na Črnučah in na P & R Dolgi most ob 715.

 NAČIN PREVOZA:
Avtobus (pri vsaj 25 prijavljenih).

 PRIJAVE, INFORMACIJE:
OBVEZNE prijave pri vodniku Janez-u SELIŠKAR, tel. 031/652-140.

 OPOMBE:
Oblačila in obutev primerna vremenu in letnemu času.

Prispevek za izlet za člane PD IMP je 17.00 EUR, za nečlane 35 EUR.

 

Zabrložnica (1635m)                                     Z

30. 10. 2021

Glede na to, da leži trasa predvidenega izleta okoli Lastovic v celoti v Italiji, sem se odločil za nadomestno turo. Gre za manj znane terene nad Logarsko dolino, ki pa znajo presenetiti s skritimi biseri.

 Iz Ljubljane se odpeljemo v soboto 30. 10. 2021 ob 6. uri, preko Kranjskega Raka v Logarsko dolino, do gostišča Logarski Kot. Tukaj ujamemo neoznačeno, a udobno lovsko pot, ki nas povede visoko proti Zabrložnici, kjer leži samotna lovska koča. Najprej bomo poiskali slikovito Matkovo okno, da skozenj pogledamo v sosednjo dolino – Matkov kot. Drugi cilj so Turni nad Zabrložnico. Tu bo potrebno malo poprijeti za skalo, a za fantastičen razgled, ki nas bo nagradil, se splača. Po povratku s Turnov pa po skrivni stezici sestopimo na Okrešelj.

Če ostane še kaj časa bomo sestopili preko Pasjega sedla v dolino, s čimer se izognemo slapu Rinka, v nasprotnem primeru pa po markirani poti mimo slapu v Logarsko dolino. 

Tura je zahtevna, s kakšnim kratkim vmesnim plezalskim mestom. Skupne hoje bo okoli 8 ur. Posebna oprema: čelada in čelna svetilka. Obleka in obutev razmeram primerna. Hrana in pijača izključno iz nahrbtnika.

 

KOZJI VRH  (1628 m)

06. 11. 2021

KDAJ:           v soboto, 6. novembra 2021

KAM:            naš cilj je Kozji vrh, ki leži severovzhodno od Storžiča in zaradi neporaščenega vrha ima lep razgled na vse gore okrog Jezerskega. Lepo so vidni Storžič, Stegovnik, greben Košute in Kočna.

ODHOD:       zbor udeležencev je ob 6.30 v Vižmarjih, od koder se bomo z osebnimi avtomobili odpeljali malo naprej od gostilne Kanonir, kjer bo naše izhodišče.

POTEK:         prvi del poti bo potekal po gostem gozdu, nato pa bomo prispeli na greben Kozjega vrha. Del poti je izpostavljene, kjer bo potrebne tudi nekaj več previdnosti.

ČAS POTI:     pot nam bo vzela približno 5 hoje. Tura je tehnično lahka, primerna pa za planince z nekaj kondicije. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna, potrebni so čevlji z visokim rebrastim podplatom. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VODSTVO:   Vodja ture je Blaž Erjavc, vodnik Planinske zveze Slovenije, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 040 720 252.

Text Box: