OBVESTILA  
 
  IZLETI OD 29.02.2020  DALJE

Po poteh okoli Pivke, L 29.02.2020


TEŽAVNOST:
Lahka spomladanska tura.

PRIMERNOST:
Primerno za vse planince..


OPIS POTI:
Z osebnimi avtomobili se bomo do Parka vojaške zgodovine v Pivki. Hodili bomo po krožni poti vojaške zgodovine.Popoldan možen individualni ogled Parka vojaške zgodovine ali pa se skupaj sprehodimo po krožni poti Petelinjskega jezera cca. 2uri oz. se povzpnemo na Sv. Trojico 2 uri.

PREDVIDENI ČAS HOJE:
cca.4-5 ur

ZBORNO MESTO:
Odhod iz Ljubljane ob 7.00, na Dolgem mostu

NAČIN PREVOZA:
Osebni avtomobil

PRIJAVE, INFORMACIJE:
Pri vodniku Gašper Jalen 041/597-737
 

OPOMBE:
Oblačila in obutev primerna vremenu in letnemu času. Pri sebi imejte veljavno planinsko izkaznico in osebni dokument. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možen tudi topel obrok v kantini.
Obvezna oprema: planinski čevlji, pohodne palice

 

SLAVNIK (1028 m)

Sobota, 14. marec 2020

Slavnik je zadnji severni tisočak Čičarije, ki se proti jugozahodu spusti v Podgorski Kras, proti severu pa v Matarsko podolje. Na ta najbolj popularen pohodniški cilj Obalnokraške regije se bomo odpravili v upanju, da nam bo vreme naklonjeno – saj v dobrih razmerah pogled z njega seže od morja pa vse do Alp in Snežnika.

KDAJ: v soboto, 14. marca 2020

KAM: naš cilj je Slavnik (1028 m). Hoje bo približno 4 ure. Tura je tehnično lahka, primerna za dobro uhojene planince.

ODHOD: prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Udeleženci bomo iz Ljubljane odrinili ob 8. uri. Peljali se bomo proti Kozini in del avtomobilov pustili v vasi Prešnica. Del avtomobilov bomo odpeljali v vas Podgorje, kjer nas bodo pričakali ob vrnitvi s Slavnika.

POTEK: S Prešnice se bomo na Slavnik povzpeli po poti brez posebnih strmin in z blagim naklonom, skozi gozd in travnati del ter; s Slavnika pa se bomo do avtomobilov vrnili po običajni poti v Podgorje.

OPREMA: je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z dobrim podplatom. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, kak priboljšek pa si bomo lahko privoščili v Tumovi koči pod vrhom.
VODSTVO: Vodja ture je VPZS PD IMP Ines Rutar, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 041 270 115.

DATUM IZLETA:

sobota 28. marec 2020

Vipavska brda - Sv. Socerb in Vrhe (600m)

 

VODJA:

Urša Pogačnik


 

ODHOD:

8:00

ZBORNO MESTO:

Parkirišče P+R na Dolgem Mostu

VRSTA PREVOZA:

Osebni avtomobili – lastni prevoz

ZAHTEVNOST POTI:

Lahka označena, delno neoznačena pot

DOLŽINA HOJE:

Hoje je za 3 ur

OBVEZNA OPREMA:

Običajna vremenu primerna pohodniška oprema

MALICA IN PIJAČA:

Iz nahrbtnika

 

OPIS POTI:

Cerkev Svetega Socerba stoji na razglednem vrhu v Vipavskih brdih. Gozdna vzpetina leži nad Podrago, Podnanosom in Orehovico. Z vrha, na katerem se nahaja tudi vpisna skrinjica z vpisno knjigo, se nam odpre lep razgled na del Vipavske doline, Nanos, Trnovski gozd, Sveto goro, Sabotin....

Iz Podrage se bomo večinoma čez gozd povzpeli do cerkve Sv. Socerba. Nadaljevali bomo na Vrhe, kakor se imenuje sedlo med vasjo Štjak in Vrabčami. Naša pot se večinoma pokriva s smerjo daljše planinsko-romarske Otmarjeve poti. Nazaj v Podrago se bomo vrnili mimo vasice Gradišče pri Štjaku in obkrožili hrib Vovsca.

Pot je nezahtevna in delno označena. Hoje je za približno 3 ure.
 

Obvezne so prijave na telefon: 031 866 484 Urša Pogačnik