OBVESTILA  
 
  IZLETI OD 01.02.2020  DALJE

VRTAŠKI VRH  (1898 m)

1. 2. 2020

KDAJ:           v soboto, 1. februarja 2020

KAM:            naš cilj je Vrtaški vrh, zanimiv razglednik visoko nad Mojstrano. Z vrha se nam odprejo pogledi na Julijce s severne strani. Tu vidimo venec od Debele peči, Rjavine, Triglav nad dolino Vrat, vse do Kukove špice. Na drugi strani Save Dolinke pa se nam nastavljajo Karavanke in avstrijski vršaci.

ODHOD:       prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Udeleženci bomo iz Ljubljane odrinili ob 6:30 uri. Naše izhodišče bo v vasi Mojstrana.

 POTEK:        Pot se na začetku strmo vzpne skozi gozd, nato pa bomo s hojo nadaljevali do Vrtaške planine, kjer se že kažejo lepi razgledi na dolino Vrata. Nato se bomo pričeli zložno vzpenjati proti zahodu ter sčasoma prispeli na sedlo med Slemenom in Vrtaški vrhom, od koder zavijemo ostro desno in hitro dosežemo vrh Vrtaškega vrha.
opomba: V primeru ugodnih snežnih razmer se bomo lahko povzpeli še do Vrtaškega slemena (2077m), kar nam bo vzelo dobro uro.
Sestop bo potekal po poti vzpona nazaj do našega izhodišča.

ČAS POTI:    približno 8-10 ur hoje. Tura je tehnično lahka, primerna pa za uhojene planince.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna, potrebni so čevlji z visokim rebrastim podplatom. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VODSTVO:   Vodja ture je Blaž Erjavc, vodnik Planinske zveze Slovenije, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 040 720 252.

 

ŠISERNIKOVA POT

DATUM: sobota, 22. februar 2020

O PIS: Pohod po Šisernikovi poti je tradicionalni pohod, ki poteka že 28 let. Začetek poti je v Dravogradu. Iz Dravograda poteka pot čez Bukovje, Cviterško sedlo, mimo Sv. Ane, kmetije Škratek do koče pod Kremžarjevim vrhom in na Kremžarjev vrh (1164 m). Sestop poteka od koče pod Kremžarjevim vrhom v Slovenj Gradec od kjer je organiziran prevoz nazaj v Dravograd.

Izlet je tehnično lahek. Primeren je za vse z nekaj kondicije. Zmerne hoje bo za približno 7 ur. Izhodišče je na avtobusni postaji v Dravogradu.

OPREMA: vremenu in letnemu času primerna obleka in planinska obutev. Če bo sneg, so priporočljive tudi gamaše, male dereze in smučarske palice. Malica in pijača iz nahrbtnika.

Ne pozabite še na planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2020 in osebno izkaznico.

ODHOD IN PREVOZ: 22. 2. 2020 ob 5.15 uri zjutraj iz Ljubljane. Peljemo se kot običajno z osebnimi avtomobili čez Velenje in naprej v Dravograd. Ob 7.00 uri se na avtobusni postaji v Dravogradu priključimo pohodnikom iz planinskega društva Dravograd.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: obvezne so prijave na tel.: 041 600 678 (Katja).

VODJA IZLETA: Katja Kadiš, vodnica PD IMP Ljubljana.