JULIJANA TRAIL – 6.etapa: Goreljek na Pokljuki – Stara Fužina

6. etapo bomo začeli na Goreljku na Pokljuki, se spustili po gozdovih Pokljuke na bohinjsko stran, prehodili vasi Jereka, Bohinjska Češnjica, Srednja vas, Studor, Stara Fužina in etapo zaključili v Ribčevem Lazu.

DATUM: sobota, 25. junij 2022

ZAHTEVNOST POTI: pot je tehnično nezahtevna, gre predvsem za spust iz Pokljuke v Bohinj, prehodili bomo približno 20 km, primerno za vse z nekaj kondicije. Zmerne hoje bo za približno 7 - 8 ur.

OPREMA: vremenu in letnemu času primerna obutev in obleka. Malica in pijača bo iz nahrbtnika. Ne pozabite še na planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2022 in osebno izkaznico.

ODHOD IN PREVOZ: 25. 6. 2022 ob 6.00 uri zjutraj iz Ljubljane (končna postaja avtobusa mestnega prometa št. 1 Vižmarje oziroma po dogovoru). Peljali se bomo kot običajno z osebnimi avtomobili na Goreljek na Pokljuki. Na povratku se bomo del poti od Ribčevega Laza do Bohinjske Bistrice peljali z rednim avtobusom, zato ne pozabite na svoje rdeče vozovnice vsi tisti, ki jih imate, ostali pa na nekaj drobiža (1,80 eur) za avtobusno karto. Zaradi prevoza so obvezne prijave na tel.: 041 600 678 (Katja).

VODJA IZLETA: Katja Kadiš, vodnica PD IMP Ljubljana