Gremo skupaj v visokogorje: KLEMENČA JAMA

KDAJ: 19. - 20. September

Letos se bomo v okviru tradicionalne akcije društva podali v Kamniško – Savinjske Alpe, natančneje v Logarsko dolino in na bližnje vrhove v okolici koče na Klemenči jami.

Odhod iz Ljubljane bo z osebnimi avtomobili ob 5. uri. Naše izhodišče bo pri Domu planincev v Logarski planini. Do tam je iz Ljubljane preko Kranjskega raka približno uro in pol vožnje. Sama pot dostopa je lahka in nam bo vzela okoli uro hoje.

 

PROGRAM: Program je predviden le okvirno, zato se lahko tudi kaj priredi glede na vremenske razmere ali strukturo udeležencev.

OPREMA: Obleka in obutev vremenu in razmeram primerna, mali komplet prve pomoči, čelna svetilka. Hrana in pijača na sami turi iz nahrbtnika, možno pa se bo oskrbeti v koči, kjer bomo prespali. Vsi udeleženci morajo imeti s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

NASTANITEV: Prenočili bomo v Koči na Klemenči jami.

CENA: Stroške nastanitve in prehranjevanja si vsak udeleženec plača sam. Okvirna cena enega obroka z nočitvijo in vključeno turistično takso znaša 20 €.

PRIJAVE: Zaradi organiziranja prenočevanja v koči je število udeležencev omejeno. Obvezne prijave zbira VPZS Blaž Erjavc na tel. 040 720 252 do zasedbe mest oziroma najkasneje do nedelje, 13. 9. 2020. Na turi bosta prisotn tudi vodnica PZS Neža Erjavc in vodnik PZS Andrej Stuchly.