KOPICA

17. avgust  2019

Kopica je vrh med Veliko Tičarico in Malo Zelnarico. Z vrha je lep pogled proti dolini Triglavskih jezer in dolini Za Kopico. Lepo se vidijo tudi vrhovi nad obema omenjenima dolinama.

KDAJ: v soboto 17. avgusta

ZAHTEVNOST TURE: tura tehnično ni zahtevna in je primerna za uhojene gornike. Predviden čas hoje je cca 10 ur.

ODHOD: prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Zbrali se bomo v Vižmarjih na avtobusni postaji št. 1 ob 4.30 uri. Peljali se bomo v smeri proti Bohinju in naprej do planine Blato, kjer bomo parkirali naše avtomobile. Plačilo parkirnine za dostop do planine Blato znaša 12 eur.

POTEK: Iz parkirišča se bomo po strmi poti povzpeli do Planine pri Jezeru, od tam pa naprej do Dednega polja. Nadaljujemo v smeri  koče pri Triglavskih jezerih (smer čez Štapce). Tu bomo zavili desno po označeni poti na Malo Tičarico, ki je odličen razglednik. Nato bomo pot nadaljevali na vrh Kopice, kjer bomo imeli daljši postanek. Sestopili bomo po poti pristopa.

OPREMA: je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z zelo dobrim podplatom. Hrana in pijača je samo iz nahrbtnika. Na planini Dedno polje je možno dobiti kislo mleko in sir.

VODSTVO: Turo vodi VPZS PD IMP Neža Erjavc (041 594 380), ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila.