LETNO USPOSABLJANJE - Zabrložnica                ZZ

22.6. 2019

 

Na začetku letošnje poletne sezone bomo spet pripravili izpopolnjevanje za člane društva. Gre za planinsko turo, na kateri bo bolj kot cilj pomembno to, da bomo del časa namenili tudi ponavljanju veščin, ki nas čakajo na zelo zahtevnih turah.

 

Z osebnimi avtomobili se ob 5:00 odpeljemo iz Ljubljane preko Podvolovljeka v Logarsko dolino, kjer parkiramo pri planšariji Logarski kot. Po neoznačeni poti se povzpnemo na planino Zabrložnica, od tam pa nadaljujemo naprej po brezpotnem svetu proti grebenu med Logarsko dolino in Matkovim kotom, kjer bomo poiskali tudi Matkovo okno. Med potjo bomo na primernih mestih spoznavali tehnike gibanja po zelo zahtevnem terenu, ustrezno varovanje in primerno opremo. Sestopimo po smeri vzpona.

Sam potek ture je odvisen od vremenskih razmer in skupine. Tura je mestoma zelo zahtevna in bo trajala okoli 8 ur. V primeru slabega vremena, se bo vodnik predhodno odločil, kako bo s turo.

Obvezna oprema: čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, pomožna vrvica (6mm, 3m), reverso (neobvezno), čelna svetilka, pohodne palice priporočljive, mali komplet prve pomoči ter potrjena članska izkaznica. Obleka in obutev vremenu in razmeram primerna. Hrana in pijača le iz nahrbtnika.

Vodja ture je VPZS PD IMP Ljubljana Andrej Stuchly, ki želi obvezne prijave in daje morebitna pojasnila na telefonu 041 961 643.