OBVESTILA  
 
  IZLETI OD 29.05.2020  DALJE
 

Dan planincev PD IMP


 

O PRIREDITVI:

Vabimo v MOSTEC ob dnevu našega društva.

TEŽAVNOST:

Lahka, označena pot.

PRIMERNOST:

Za vsakogar z nekaj kondicije.

OPIS POTI:

Poti in stezic do Mosteca je ogromno, vsak si lahko izbere varianto po svoji želji in sposobnosti.

ZBORNO MESTO:

V petek, 29.05.2020, po 1500 . uri v Mostecu.

 

Zaradi virusa COVID-19 tura v Italijo na Monte Zermulo odpade in je namesto te ture izbrana naslednja.

Dovška Baba ( 06.06.2020 ), L

TEŽAVNOST:
Lahka tura

PRIMERNOST:
Za uhojene planince z veliko kondicije.

OPIS POTI:
Z osebnimi avtomobili se bomo zapeljali v vas Dovje. Tu bomo pričeli z našo turo in se preko planine Goreljše ter planine Dovška Rožca povzpeli na vrh Dovške Babe.

PREDVIDENI ČAS HOJE:
cca.6 ur

ZBORNO MESTO:
Odhod iz Ljubljane ob 7.00

NAČIN PREVOZA:
.Osebni avtomobil

PRIJAVE, INFORMACIJE:
Pri vodniku Gašper Jalen 041/597-737

OPOMBE:
Oblačila in obutev primerna vremenu in letnemu času. Pri sebi imejte veljavno planinsko izkaznico in osebni dokument. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

JULIJANA TRAIL po Baški grapi

DATUM: sobota, 13. junij 2020

Pohodniška pot Julijana trail je krožna pot okoli Julijski Alp. Poteka po naseljenih dolinah, samotnih planota in skritih stezicah, čez prelaze in ob rekah Soči, Savi, Bači in Tolminki ter skozi večje turistične kraje. Večina etap je speljanih tako, da lahko v ozadju z vseh strani opazujemo najvišjo slovensko goro Triglav. Celotna pot je dolga 267 km in je razdeljena na 16 etap. Mi se bom s to potjo seznanili na delu 9. in delu 10. etape po Baški grapi in če nam bo všeč, mogoče v prihodnosti prehodili celotno pot.

Z ačnemo v Hudajužni in se sprehodimo po sončnih pobočjih nad Baško grapo čez vasi Obloke, Zarakovec, Koritnica in Grahovo do Temljin.

Etapa je primerna za vse z nekaj kondicije. Zmerne hoje bo za približno 4 - 5 ur. Prehodili bomo približno 13 kilometrov. Izhodišče bo v vasi Hudajužna.

OPREMA: vremenu in letnemu času primerna obutev in obleka. Malica in pijača bo iz nahrbtnika. Ne pozabite še na planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2020 in osebno izkaznico.

ODHOD IN PREVOZ: 13. 6. 2020 ob 7.00 uri zjutraj iz Ljubljane. Peljali se bomo kot običajno z osebnimi avtomobili skozi Škofjo Loko in Železnike (Selška dolina) do Hudajužne. Tu bomo izstopili z vso opremo. Šoferji bodo odpeljali avtomobil do odcepa za Temljine, kjer bodo parkirali in se z enim avtomobilom vrnili v Hudajužno. Da ne bo čakanje na šoferje predolgo, bomo ostali počakali pri lokalu Zver in si lahko privoščili jutranjo kavico. S hojo bomo vsi skupaj začeli strmo proti Oblokam, kjer bomo zavili na Julijano in po njej do Temlin, kjer se bomo ustavili pri prijatelju Jožetu.

Na izlet vas vabiva Slavko in Katja, zaradi prevoza so obvezne prijave na tel.: 041 600 678 (Katja).

VODJA IZLETA: Katja Kadiš, vodnica PD IMP Ljubljana

 

 

DEBELI VRH in OGRADI (2390m, 2087m) ZZ

27. 6. 2020

Debeli vrh je znan vrh fužinskih planinah. Mi se bomo nanj podali bolj naokoli preko brezpotnih Konjskih polic in ga prečili s severnega sedla ter nadaljevali še preko Ogradov, ki so njegov južni sosed. Turo samo z Debelim vrhom smo opravili že pred osmimi leti, a je po mnenju udeležencev čas, da turo ponovimo in jo celo malo oplemenitimo.

Odhod iz Ljubljane bo v petek 26. junija 2020 ob 18. uri. Odpeljemo se v Bohinj - do planine Blato, kjer bo naše izhodišče. Najprej se odpravimo proti Planini pri Jezeru, kjer bomo prenočili. Do tam je približno tričetrt ure hoje. Zjutraj začnemo s turo ob 6. uri. Najprej gremo do pl. V Lazu, nato pa nadaljujemo naprej ter po skritih prehodih med rušjem, kjer se brez težav vzpenjamo preko Konjskih polic. Višje gori se vzpnemo na Severno sedlo ter po strmejšem Severnem razu splezamo na vrh Debelega vrha.

Anekdota s prejšnje ture je taka, da so bile informacije o severnem grebenu zavajajoče, da naj bi bila težavnost precej večja kot je v resnici, zato smo se ga lotili le trije, ostali pa so šli naokoli. Na kocu pa so imeli oni težjo turo pa še dolgo smo jih morali čakati. Zdaj pa bi to lepotno napako ture radi popravili.

Na vrhu nam najprej pripada počitek, nato pa bomo sestopili preko škrbine na Lazovški preval (1966m). Od tam bomo še malo poplezali po grebenu na Ograde, jih prečili in nadaljevali naprej proti avtomobilom.

Tura je zelo zahtevna in brezpotna, zato poleg dobre fizične pripravljenosti zahteva tudi dobro uhojen korak. Predvideva se okoli 10 ur dokaj naporne hoje.

Obvezna oprema: poleg dobre obutve in vremenu primernih oblačil je obvezna še čelada; pohodne palice po želji. Ne pozabite planinske izkaznice s plačano članarino (prenočevanje). Hrana in pijača iz nahrbtnika. Ker bo tura dolga, imejte s seboj zadostno količino tekočine. Tura bo v opisanem obsegu izpeljana le ob ugodnih vremenskih razmerah.

Vodja ture je VPZS PD IMP Andrej Stuchly, ki sprejema obvezne prijave in daje informacije na tel.: 041 961 634. 

DATUM IZLETA:

sobota 4. julij 2020

Lipnik nad Lepeno (1876m)


 

VODJA:

Urša Pogačnik


 

ODHOD:

5:30

ZBORNO MESTO:

Vižmarje-končna postaja LPP št. 1

VRSTA PREVOZA:

Osebni avtomobili – lastni prevoz

ZAHTEVNOST POTI:

zahtevna označena, v drugi polovici neoznačena pot/delno brezpotje

DOLŽINA HOJE:

Hoje je za 8 do 9 ur

OBVEZNA OPREMA:

Običajna vremenu primerna pohodniška oprema

MALICA IN PIJAČA:

Iz nahrbtnika


 

OPIS POTI:

Z avtomobili se bomo zapeljali do Kal-Koritnice, kjer se prične markirana pot do planine Golobar. Od tu se nadaljuje neoznačena pot, stara vojaška muljatera, ki nas bo mimo mnogih ostankov 1. vojne pripeljala na samoten in razgleden Lipnik.

Vračali se bomo po poti vzpona.

Pot je zahtevna in delno neoznačena. Hoje je za približno 8-9u


 

Obvezne so prijave na telefon: 031 866 484 Urša Pogačnik