OBVESTILA  
 
  IZLETI OD 02.03.2018  DALJE

 

Izlet na BABNO POLJE ( 761m ), VIŠIVEC (27. 4. 2019 )

 
ZBORNO MESTO: Dolgi most,  končna postaja avtobusa št. 6 ob 7 uri 
POTEK IZLETA: z os. avtomobili se odpeljemo proti Uncu, Cerknici in naprej v Loško dolino do naselja Babno polje, ki velja za slovensko Sibirijo, saj so tam že dvakrat namerili najnižjo temperaturo v Sloveniji in sicer - 34, 5 stopinj; tam bomo parkirali avtomobile in se po krožni poti podali na potep po tej zanimivi pokrajini ter se nato povzpeli še na bližnji tisočak Višivec. Po povratku v dolino pa si bomo ogledali se znamenitosti na bližnji Rihtarjevi domačiji, kjer bomo videli in izvedeli nekaj o bogati kulturni dediščini tega kraja in okolice.  Polni vtisov se bomo nato odpeljali domov.
ZAHTEVNOST IN ČAS TRAJANJA IZLETA: Lanka, tehnično nezahtevna tura, vse hoje je za 4 do 5 ur
OPREMA: pohodni čevlji in palice ter ustrezna oblačila; malica bo iz nahrbtnika, pa tudi v gostilni se bo kaj našlo
PRIJAVE IN INFORMACIJE: obvezne so planinske izkaznice in prijave pri vodnici PD IMP Urši Kozjek na tel. 041734914,  v večernih urah.
   Lep pozdrav, Urša 

 

KORALPE (GOLICA) - KOŠENJAK

DATUM: sobota, 11. maj 2019

20131110145857-2977c908-meOPIS: Koralpe ali Golica je pogorje v območju Lavanttalskih Alp v Avstriji. Predstavlja naravno mejo med avstrijskima zveznima deželama Koroško in Štajersko. Južni del Golice sega preko državne meje med Avstrijo in Slovenijo tudi v Slovenijo in se čez vrh Košenjaka, nadaljuje v Kozjak. Najvišji vrh Golice je Großer Speikkogel z 2140 m. Z vrha, na katerem stoji križ in vojaška radarska postaja, je lep pogled na Lavanttalske Alpe, Pohorje, Karavanke in ob lepem vremenu na Kamniško Savinjske Alp in Julijske Alpe.

Prečenje od Koralp do vrha Košenjaka je tehnično lahek izlet. Primeren je za vse z nekaj kondicije. Zmerne hoje bo za približno 8 - 9 ur. Izhodišče je na parkirišču smučišča Koralpe.

OPREMA: vremenu in letnemu času primerna obleka in obutev. Ob poti so v tem času možne tudi še zaplate snega. Malica in pijača iz nahrbtnika.

Ne pozabite še na planinsko izkaznico s plačano članarino za leto 2019, osebno izkaznico in veljavno Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

ODHOD IN PREVOZ: 11. 5. 2019 ob 5.30 uri zjutraj iz Ljubljane. Peljemo se kot običajno z osebnimi avtomobili čez Velenje in naprej čez Dravograd do izhodišča.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: obvezne so prijave na tel.: 041 600 678 ali 02 8784 928 (Katja).

VODJA IZLETA: Katja Kadiš, vodnica PD IMP Ljubljana.

 

CERK, FIRSTOV REP, LOŠKA STENA

18. maj 2019

 Cerk je s 1192 m najvišji vrh Borovške gore, pogorja, ki se nahaja med dolino reke Kolpe in Goteniškim Snežnikom. Pot nas bo večinoma vodila po Borovški naravoslovni poti in Kočevski planinski poti. Poleg najvišjega  vrha bomo obiskali še Firstov rep (1002m) in razgledno Loško steno (875m).

KDAJ: v soboto, 18.4.2019

ZAHTEVNOST TURE: tura tehnično ni zahtevna in je primerna za vsakogar z nekaj kondicije. Predviden čas hoje je cca 6 ur.

 ODHOD:  prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Zbrali se bomo na parkirišču na Dolgem mostu ob 6. uri. Peljali se bomo proti Kočevju in nato naprej do zaselka Ravne, kjer bomo na večjem parkirišču parkirali avtomobile.
POTEK: iz parkirišča se bomo usmerili na označeno pot, ki vodi proti Cerku in traja cca 1,30 ure. Od tu bomo pot nadaljevali do Firstovega repa, kjer se nam odpre lep pogled na strma pobočja in ostenja Borovške gore. Čaka nas še spust do prepadnega razgledišča oz. vrha Loške stene. Vrnili se bomo po poti pristopa.


OPREMA: je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z zelo dobrim podplatom. Hrana in pijača je samo iz nahrbtnika.

VODSTVO: Turo vodi VPZS PD IMP Neža Erjavc (041 594 380), ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila.

 

VRH KORENA (1999 m)

25. maj 2019

Na dan mladosti se bomo povzpeli na Vrh Korena, ki ga od tega, da bi postal dvatisočak, loči le slab meter. Je nadaljevanje grebena Krvavca in Zvoha ter izjemno razgleden in nam kot na dlani ponudi celo četico Grintavcev. Držimo pesti le še za razgledno vreme!

 

KDAJ:           v soboto, 25. maja 2019

KAM:            naš cilj je Vrh Korena (1999 m). Hoje bo približno 5 ur. Tura je tehnično lahka, a primerna za dobro uhojene planince.

ODHOD:       prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Udeleženci bomo iz Ljubljane odrinili ob 8. uri. Peljali se bomo proti Krvavcu, mimo Ambroža na Krvavcu in avtomobile pustili na parkirišču pri Planini Jezerca.

POTEK:         S planine Jezerca se bomo mimo Kriške planine usmerili proti Planini Koren. Tam se bomo pogledali v jezerce ter si odpočili pri zanimivi koči, ki ji ni para v gorah in nam nudi vpogled v vrednoti poštenost in zaupanje. Od koče se bomo v enakomernem vzponu dvignili do razpotja, kjer jo bomo ubrali levo – do Vrha Korena. Upamo, da bo vreme sončno, saj je vrh ustvarjen za poležavanje. Najbolj zagreti boste, če boste pri volji, lahko skočili še na Kompotelo (1989 m). Do avtomobilov se bomo vrnili po isti poti.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z zelo dobrim podplatom. Hrana in pijača je iz nahrbtnika, saj, razen pri Florjanu, ki je nedaleč od parkirišča z avtomobili, ni druge možnosti.

 

VODSTVO:   Vodja ture je VPZS PD IMP Ines Rutar, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 041 270 115.

 

DAN PLANINCEV IMP 2019


O PRIREDITVI
:

 Vabimo v MOSTEC ob dnevu našega društva

 TEŽAVNOST:

 Lahka, označena pot.

 PRIMERNOST:

 Za vsakogar z nekaj kondicije.

OPIS POTI:

Poti in stezic do Mosteca je ogromno, vsak si lahko izbere varianto po svoji želji in sposobnosti.

 ZBORNO MESTO:

 V sredo, 29.05.2019, po 1500 . uri v Mostecu.

 

LOGARSKA DOLINA  01.06.2019

ZBORNO MESTO: Trzin-IOC-industrijska cona, pred Piramido 
 
KDAJ: ob 7,30
 
POTEK IZLETA: z os. avtomobili se bomo odpeljali v smeri Kamnika,  Črnivca in naprej proti Lučam in Logarski dolini; tam se prične naša pešpot, ki se deli na spodnji del-Log,  ki je pretežno glinast,  moker, srednji del Plest  (pretežno gozdnat) ter zgornji del Kot (gozdnat in kamnit svet). Dolina je bila leta 1987 zavarovana kot regijski park, razprostira se na preko 24 kvadratnih km in ima 35 prebivalcev. Spada med Alpske ledeniške doline.
Pot po Logarski je naravoslovno etnografska pot, ki vodi skozi čudovite kotičke ohranjene narave krajinskega parka. Razkrila nam bo marsikatero zanimivost kot je n.pr. drugi izvir Savinje, Logarjeva lipa in Plesnikov brest, olcarsko in oglarsko bajto, lovsko prežo in brin velikan ter mogočne skalne balvane. Vrhunec poti je pri slapu Rinka, enem najvišjih slapov v Sloveniji. 
 
ZAHTEVNOST IN ČAS TRAJANJA IZLETA: lahka, tehnično nezahtevna tura, vse hoje je za 3 do 4 ure
 
OPREMA: pohodni čevlji in palice ter ustrezna oblačila ter obvezna veljavna planinska izkaznica; malica je iz nahrbtnika pa tudi v kakšni koči se bo kaj našlo.
 
PRIJAVE IN INFORMACIJE: obvezne prijave pri PLV PD IMP Urši Kozjek, v poznopopoldanskih oz. večernih urah na tel. 041 734 914.