OBVESTILA  
 
  IZLETI OD 29.09.2018  DALJE

 

ROMBON (2208 m)

Zaradi boljše vremenske napovedi prestavljam turo na Rombon iz sobote na nedeljo.31. Blaž

29. 09. 2018

KDAJ:           v soboto, 29. septembra 2018

KAM:            naš cilj je Rombon, razgledna gora nad Bovcem, znana po tem, da je to gora z največ umetno narejenimi rovi v Sloveniji. Z vrha je lepo viden razgled na zahodne Julijske Alpe, Mangart, Jalovec in Triglav.

ODHOD:       prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Udeleženci bomo iz Ljubljane odrinili ob 4.45. uri. Zapeljali se bomo preko mejnega prehoda Rateče in mimo Trbiža ter vožnjo nadaljevali do vasice Zavrzelno nad Bovcem.

 POTEK:        sprva se bomo vzpenjali skozi redek gozd, vseskozi pa bomo lahko opazovali lepote Bovca. Pot nas bo po uri in pol hoda pripeljala na planino Goričica, kjer stoji lovska koča. Kmalu zatem bomo prešli gozdni pas ter zagledali številne vojaške rove iz 1. svetovne vojne. Nato bomo zagledali naš prvi cilj z imenom Čukla (1766 m). Po krajšem počitku pa bomo pot nadaljevali pod skalnatimi pečinami Rombona, ki se bo kmalu odcepila desno v izrazito grapo, kjer nekaj previdnosti ne bo odveč. Po izstopu iz grape pa nas čaka še daljši vzpon po zmerno strmem pobočju gore do našega cilja. Sestopili bomo v smeri trdnjave Kluže, kjer bomo zjutraj pustili avto za prevoz voznikov do našega izhodišča.

ČAS POTI:    približno 10 ur hoje. Tura je tehnično lahka, primerna pa za uhojene planince z veliko kondicije.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna, potrebni so čevlji z visokim rebrastim podplatom in čelada. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

 

VODSTVO:   Vodja ture je Blaž Erjavc, vodnik Planinske zveze Slovenije, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 040 720 252.

 

NEZNANO 2018

 

TEŽAVNOST:

Lahka pot

PRIMERNOST:

Za vse člane društva z dobro voljo

OPIS POTI:

Zapeljali se bomo v vas Mali Kot, vzeli pot pod noge in naredili krožno turo. Med potjo se bomo ustavili v planinskem domu, pri sestopu pa si ogledali gorski vrt.

PREDVIDENI ČAS HOJE:

Od 3 do 4 ure za pohodniško skupino. Ostali se lahko sprehodijo v okolici kraja, kjer bomo imeli kosilo (gospodinja ima na zalogi kup idej, kaj v okolici je vredno ogleda).

ZBORNO MESTO:
V soboto, 13.10.2018, ob 715 na parkirišču P + R na Dolgem mostu, oz. po dogovoru.

NAČIN PREVOZA:
Osebni avtomobili, odhod ob 730.

PRIJAVE, INFORMACIJE:

Pri vodniku Janez-u SELIŠKAR, tel. 031/652-140.

OPOMBE:

Oblačila in obutev primerna vremenu in letnemu času.

Na cilju nas čaka domače kosilo.

Prispevek za izlet za člane PD IMP je 12.00 EUR, za nečlane 32 EUR.

 

DATUM IZLETA: sobota 20. Oktober 2018
Deska (1970m)

VODJA: Urša Pogačnik
ODHOD: 7:00
ZBORNO MESTO: Industrijska cona Trzin (pred Piramido) oz po dogovoru
VRSTA PREVOZA: Osebni avtomobili – lastni prevoz
ZAHTEVNOST POTI: nezahtevna neoznačena pot
DOLŽINA HOJE: Hoje je za cca 5 ur
OBVEZNA OPREMA: Običajna, vremenu primerna gorniška oprema
MALICA IN PIJAČA: Iz nahrbtnika

OPIS POTI:

Deska je razgleden vrh, ki se nahaja v osrčju Dleskovške planote oz. Veže. Z vrha, na katerem stoji velik možic, se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp ter večjemu delu osrednje Slovenije.

Avtomobile bomo pustili na parkirišču pod planino Podvežak in se nato peš odpravili do lovske koče. Po razglednem robu bomo višje prišli na trave in v ruševje in naprej stezi sledili pod vrhom Lastovca. Z nekaj vzponi in spusti bomo prišli na vrh Deske. Z vrha se bomo spustli na nasprotno, severno stran, do jezera Vodotočnik. Nato bomo spust nadaljevali po strmejši, neoznačeni in ponekod izpostavljeni poti do izhodišča.
Tura je primerna za uhojene gornike.

Obvezne so prijave na telefon: 031 866 484 Urša Pogačnik

(

KRALJEVSKA ŠPICA (1912m):

27.10.18   Pestavljeno, zaradi zasedenosti vodnika  na nedeljo 28. 10. 2018

Rabeljska špica (Monte Re) je zanimiv razglednik nad Rabeljskim jezerom. Čeprav se s svojo skromno višino ne more kosati z okoliškimi dvatisočaki, pa ponuja lepe razglede iz malo drugačne perspektive in je znan kot zanimiv gorniški cilj.

Iz Ljubljane se ob 7. uri z osebnimi vozili odpeljemo proti Trbižu ter do Rablja, kjer bo naše izhodišče. Tura poteka večinoma neoznačeni in lahki poti. Vršni del je malo strmejši. Skupno bo hoje za okoli 6 ur, in je namenjena vsem planincem z ustrezno kondicijo.

 

Od opreme potrebujemo planinske čevlje z dobrim podplatom ter obleko vremenu primerno, planinska izkaznica s plačano članarino. Hrana in pijača je le iz nahrbtnika. Priporočajo se tudi pohodne palice.

 

Vodja ture je PLV PD IMP Ljubljana Andrej Stuchly, ki daje morebitna pojasnila in sprejema obvezne prijave na telefonu 041 961 643.

Vodja ture:

Andrej Stuchly

 

KRASJI VRH (1773m)

3. november 2018


 

Krasji vrh se nahaja med Bovcem in Kobaridom na gorskem grebenu Polovnik. Je najvišji vrh omenjenega grebena, zato je z njega lep pogled proti dolini reke Soče in okoliškim vrhovom. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico je najlepši pogled na bližnji Krn


 

KDAJ:     v soboto, 3. novembra 2018                       

ZAHTEVNOST TURE : Tura tehnično ni zahtevna in je primerna za vsakogar z nekaj kondicije. Predviden čas hoje je cca 7 ur.

ODHOD:    prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Zbrali se bomo v Vižmarjih na avtobusni postaji št. 1 ob 5.30 uri. Peljali se bomo v smeri Kobarida in v smeri Drežnice. V Drežnici pridemo na križišče, kjer se levo usmeri cesta v vas Magozd, mi pa bomo nadaljevali naprej do naslednjega križišča, kjer bomo zavili levo v smeri Drežniških Raven. V Ravnah bomo zavili desno navzgor v smeri Krasjega vrha. Peljemo se do korita z vodo, kjer bomo parkirali naše avtomobile.

POTEK:    Iz parkirišča se bomo usmerili na pot, ki vodi proti Krasjemu  vrhu in traja cca 3 ure. Iz Krasjega vrha bomo sestopili po poti vzpona.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z zelo dobrim podplatom. Hrana in pijača je samo iz nahrbtnika.

VODSTVO:    Turo vodi VPZS PD IMP Neža Erjavc (041 594 380), ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila.


 

MLINARICE in POŽAR

10.11.2018

Greben, ki razmejuje dolini Vrata in Kot se s Kosmačevega prevala pri Mojstrani preko gozdnega hrbta dvigne in prvič postavi pokonci pri Mlinaricah. To so strmi z rušjem obrasli vršiči, ki ponujajo izredne razglede na vse strani. Greben nato na koncu pa seveda skoči v višave v obliki bolj poznanih Vrbanovih špic in se pri Staničevi koči izgubi v Triglavskih podih. Ravno ta brezpoten greben je zelo privlačen, a hkrati v osrednjem delu zelo težaven. Mi se bomo iz Kota od Lengarjevega rovta povzpeli na grebenski vrh Požar, nadaljevali proti Mlinaricam vse do Rušnate Mlinarice (1777m), nato pa se spustili vzdolž dolgega grebena proti Kosmačevemu prevalu. Vmes je na Črni gori zanimiv bivak, z lepim razgledom na spodaj ležeči Peričnik. Sledi le še povratek do izhodišča, kjer zaključimo lepo krožno turo.

Iz Ljubljane se odpeljemo ob 6. uri do Mojstrane in od tam naprej v dolino Kot, kjer bo na Lengarjevemu rovtu naše izhodišče.

Tura poteka po neoznačeni in večinoma lahki poti. Zahtevnejši del je okoli Mlinaric kjer je treba mestoma tudi malo poplezati. Skupno bo tura trajala okoli 8 ur, in je namenjena planincem z ustrezno kondicijo.

Obvezna oprema: čelada; Planinski čevlji z dobrim podplatom ter obleka vremenu primerna, planinska izkaznica s plačano članarino.

Hrana in pijača je le iz nahrbtnika. Priporočajo se tudi pohodne palice.

 

Vodja ture je PLV PD IMP Ljubljana Andrej Stuchly, ki daje morebitna pojasnila in sprejema obvezne prijave na telefonu 041 961 643.

Vodja ture:

Andrej Stuchly