OBVESTILA  
 
  IZLETI OD 08.12.2018  DALJE


Suhi vrh (1313m)

DATUM IZLETA: sobota 8. december 2018
Zaradi odsotnosti vodnice prestavljen na nedeljo 9.12.2018.

VODJA: Urša Pogačnik
ODHOD: 7:00
ZBORNO MESTO: Končna postaja avtobusa mestnega prometa št. 6 Dolgi most oz. po dogovoru
VRSTA PREVOZA: Osebni avtomobili – lastni prevoz
ZAHTEVNOST POTI: Nezahtevna označena pot
DOLŽINA HOJE: Hoje je za cca 6 ur
OBVEZNA OPREMA: Običajna, vremenu primerna gorniška oprema
MALICA IN PIJAČA: Iz nahrbtnika

OPIS POTI:

Suhi vrh je s 1313m najvišji vrh kraške planote Nanos. Z vrha je lep razgled proti Postojnski kotlini in hribovju, ki jo obdaja. Ob lepem vremenu razgled seže vse od Julijskih Alp prek Karavank do Kamniško Savinjskih Alp in Snežnika.

Avtomobile bomo pustili v Šmihelu pod Nanosom in se po kolovozih, čez travnike in gozd podali do vasi Strane. Iz Stran bomo nadaljevali proti cerkvi sv. Brica, mimo lovske koče in do odcepa za strmejšo pot. Po nekaj minutah strmega vzpona nas bo pot pripeljala do zasilnega bivaka (star vojaški rov). Sledil bo še kratek vzpon na razgleden Suhi vrh.
Tura je primerna za zmerno uhojene gornike.

Obvezne so prijave na telefon: 031 866 484 Urša Pogačnik

 

DOBRČA (1634m)

29. 12. 18 

Tik pred iztekom starega leta se podajamo na Dobrčo, lahkotno zimsko turo, ki bo ne glede na snežne razmere hvaležen cilj.


 

Z osebnimi vozili se ob 6. uri se odpeljemo iz Ljubljane proti Tržiču ter pod vznožje Dobrče, kjer parkiramo pri vasi Hudi Graben. Tu nadaljujemo peš po dobro markirani poti. Predviden potek ture je sledeč: Hudi graben – Koča pod Dobrčo – Dobrča – Šentanski vrh – Dobrča – Koča pod Dobrčo – Breška gora - Hudi graben; Skupno bo tura trajala okoli 6 ur.


 

Gre za lažji zimski cilj primeren za vse primerno opremljene udeležence ne glede na zimske izkušnje, potrebna pa je seveda primerna fizična pripravljenost. Obleka in obutev primerna za zimske pohode. Priporočljiva oprema: pohodniške palice. Hrana  delno iz nahrbtnika, nekaj se bo dobilo tudi v koči. Obvezne prijave pri vodniku Andreju Stuchlyju.


 

Vodja ture je VPZS PD IMP Ljubljana Andrej Stuchly, ki zaradi organizacije prevozov želi obvezne prijave na telefonu 041 961 643.