CERK, FIRSTOV REP, LOŠKA STENA

18. maj 2019

 Cerk je s 1192 m najvišji vrh Borovške gore, pogorja, ki se nahaja med dolino reke Kolpe in Goteniškim Snežnikom. Pot nas bo večinoma vodila po Borovški naravoslovni poti in Kočevski planinski poti. Poleg najvišjega  vrha bomo obiskali še Firstov rep (1002m) in razgledno Loško steno (875m).

KDAJ: v soboto, 18.4.2019

ZAHTEVNOST TURE: tura tehnično ni zahtevna in je primerna za vsakogar z nekaj kondicije. Predviden čas hoje je cca 6 ur.

 ODHOD:  prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Zbrali se bomo na parkirišču na Dolgem mostu ob 6. uri. Peljali se bomo proti Kočevju in nato naprej do zaselka Ravne, kjer bomo na večjem parkirišču parkirali avtomobile.
POTEK: iz parkirišča se bomo usmerili na označeno pot, ki vodi proti Cerku in traja cca 1,30 ure. Od tu bomo pot nadaljevali do Firstovega repa, kjer se nam odpre lep pogled na strma pobočja in ostenja Borovške gore. Čaka nas še spust do prepadnega razgledišča oz. vrha Loške stene. Vrnili se bomo po poti pristopa.


OPREMA: je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z zelo dobrim podplatom. Hrana in pijača je samo iz nahrbtnika.

VODSTVO: Turo vodi VPZS PD IMP Neža Erjavc (041 594 380), ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila.