KOPITNIK (910m)

V ponedeljek, 22. april 2019 (velikonočni ponedeljek)

 

Tokrat se bomo osvojili Kopitnik - razgleden  in rahlo upognjen skalnat rogelj, ki se nahaja severno od Zidanega Mosta in južno od Rimskih Toplic. Ima obliko konjske podkve, po čemer je dobil tudi ime. Njegov ozek in s treh strani prepaden vrh je izreden razglednik na vrhove v bližnji okolici.

 

 

KDAJ:           v ponedeljek, 22. aprila 2019

KAM:            naš cilj je Kopitnik (910 m). Hoje bo približno 4 ure. Tura je tehnično lahka, primerna za dobro uhojene planince.

ODHOD:       prevoz je predviden z osebnimi avtomobili. Udeleženci bomo iz Ljubljane odrinili ob 7.30 uri. Peljali se bomo proti Celju, kjer bomo zavili proti Laškemu in Rimskim toplicam. V Rimskih toplicah bomo pustili avtomobile.

POTEK:         Iz Rimskih toplic se bomo na Kopitnik povzpeli po dolini Ogeškega potoka, ter se okrepčali v Domu na Kopitniku, v bližini katerega je vzletišče za jadralne padalce. V Rimske toplice pa se bomo vrnili po krožni poti, mimo Lurda. Tako bomo premagali prbl. 700 m višinske razlike navzgor in prav toliko navzdol.

OPREMA:     je običajna pohodniška in vremenu primerna (možnost dežja, vetra), potrebni so čevlji z zelo dobrim podplatom. Hrana in pijača je lahko iz nahrbtnika, odprta pa je tudi koča na vrhu.

 

VODSTVO:   Vodja ture je VPZS PD IMP Ines Rutar, ki sprejema obvezne prijave in daje vsa morebitna pojasnila na tel.: 041 270 115.